Options

View Zoom

Fulltext
 Document as PDF
Additional information >Full view of record
>Library catalogue

More >List of digitized titles
>Feeling lucky
>Contact
Loading ...
- Item info -
TitleBouwkonstige wercken, begrepen in 8 boeken :Translate
AuthorScamozzi, Vincenzo
Translate
TypeBookTranslate
ImprintT'Amsterdam : by Dancker Danckertse [etc.] Translate
PlaceAmsterdam 1661 Translate
PublisherBruyn, Cornelis de Translate
Year1661. Translate
Techniqueill. Translate
Size36 cm Translate
AnnotationDeze uitg. is samengesteld uit twee verschillende ed. van het derde (1658) en zesde boek (1661), elk met hun eigen titelp. en paginering resp. o.d.t.: Het voorbeelt der algemeene bouwkonst ... het derde boeck, in't eerste deel, en: Het voorbeelt der algemeene bouw-konst ... het seste boeck, in't tweede deel.
De platen van het vierde, vijfde, zevende en achtste boek met eigen titelp. resp. o.d.t.: Bouwkonstige platen van 't vierde en vyfde boeck, waar van de beschryvingen in haare eigene tale zelfs verlooren zijn, en: Bouwkonstige platen van 't sevende en achtste boeck, handelende van de messelkonst, en van houte bruggen over snelloopende rivieren.
Het derde boek heeft de paginering van de Italiaanse ed.
Titel op titelgravure die voorafgaat aan titelp. van het zesde boek: L'idea della architettura universale = Grontregulen der bow-const ofte de uytnementheyt vande vyf orders der architectura.
Fowler 295 (vgl.)
Imprint: t'Amsterdam, By Dancker Danckertse, Konst en Boekverkooper, in de Kalverstraat, in de Dankbaarheid. Anno 1661. (Het voorbeelt ...: t'Amsterdam, By Danckert Danckertssz. Const en Boeckverkooper in de Kalverstraet, in de Danckbaerheyt, 1658. Bouwkonstige platen van t'vierde en vyfde boeck: t'Amsterdam, By Dancker Danckertsz, in de Calverstraat, in de Danckbaarheyd. In 't jaar 1661. Het voorbeelt der algemeene bouw-kunst, titelgravure: T'Amsterdam, bij Dancker Danckerts, Inde Calverstraat inde Dancbaerheijt. Anno 1661. Titelbl.: t'Amsterdam, By Danckert Danckertsz. Kaert- en Boeck-verkooper in de Kalverstraet, in de Danck-baerheyt.)
Colophon: t'Amsterdam, Ter Drukkerye van Cornelis de Bruyn, Boekdrukker, achter de Nieuwe Kerk, in de Grave-straat, Anno 1661.
Illustrations: diepdruk / intaglio printing)
Also available in online version.
Translate
LocationUtrechtTranslate
Call numberLBKUN:RAR R SCAMOZZI FOL 4Translate