'
Editie: 1922, pagina 24
Europa staatkundig: Deze kaart blijkt behalve de staatkundige toestand ook informatie te geven over (vreemdelingen)verkeer: toeristisch belangrijke plaatsen (Ventimiglia, St.Moritz, Helgoland, Norderney. Marstrand) en veerboothavens (Holyhead, Fishguard, Trelleborg, Sassnitz, Gjedser, Warnemünde, Brindisi en Valona).

Palestina en Irak zijn nu als Britse mandaatgebieden gekleurd, Syrië als Frans mandaatgebied. De Fransen controleren de Bagdadbaan die nu tot Mosoel loopt, waar de Britten olie hebben gevonden. Het grootste deel van de Kaukasus is weer onder Russische controle, maar de Turken hebben Kars heroverd. De Oekraïne heeft nog wel een eigen grens en een voor staten gereserveerd lettertype, maar het is Russisch gekleurd. De grens tussen Litouwen en Polen is nog niet geregeld, Memel wordt beheerd door de Volkerenbond.

De kaart geeft de situatie van begin 1922 weer; na de Griekse nederlaag bij Afyon in augustus hadden Griekenland en Turkije in oktober 1922 een wapenstilstand gesloten, waarbij Griekenland zich achter de Maritsa terug zou trekken.