'
Editie: 1913, pagina 128
De plattegrond van New York is uitgebreid; de schaal is  van 1:270.000 veranderd naar 1:210.000 en toont nu ook een groter deel van Jamaica Bay en de Bronx. In Prospect Park in Brooklyn liggen ook de Brooklyn Public Library, het Brooklyn Museum en de Brooklyn Botanical Garden. Op deze kaart ligt dichtbij het Vrijheidsbeeld (Liberty Island) ook Ellis Island, het quarantaine-eiland waar alle landverhuizers langs moesten voordat ze tot Amerika werden toegelaten. Dat gold niet voor de passagiers van de luxe oceaanstomers uit Europa, die hetzij in Manhattan hetzij in Hoboken afmeerden. In het Bronx park liggen de New York Botanical en Zoological Garden. Flushing is de verengelsing van de naam Vlissingen.

Kaart 43 bevat nu ook een kaart en doorsnede van het Panamakanaal, waardoor pas in 1914 het eerste schip zou varen. Door de dam bij Gatun in de Rio Chagres werd een groot deel van het binnenland onder water gezet, waarin het kanaal iets uitgediept moest worden. Het grondverzet had plaats tussen Bas Obispo en Paraiso. Langs de kanaalroute loopt een spoorweg. Aanvankelijk was een strook van acht kilometer aan weerszijden van het kanaal (in totaal 1.400 vierkante kilometer) voor eeuwig aan de Verenigde Staten verpacht. Cristobal was de naam van de havenplaats waar het meeste materiaal voor de kanaalaanleg werd aangeland, zoals Colon (of Aspinwall) had gediend als belangrijkste haven voor de spoorwegaanleg twintig jaar eerder.

De thematische kaarten van de verkeerswegen in Noord-Amerika, de Groei van Chicago 1835-1890, de kust ten noordoosten van Portland, de kust van Noord-Carolina en de belangrijkste landbouwproducten in de Verenigde Staten zijn vervallen.