'
Editie: 1879, pagina 82
Republiek Amerika: De rivier waaraan Groote Zoutmeerstad (Salt Lake City) ligt is door de Mormonen de Jordaan gedoopt. Het ‘Devil’s lake’ in het noorden van de Dakota’s heeft geen afvoer en daardoor een hoge zoutgraad; vandaar ook de naam van de streek: Zoutwaterstreek. Bij de Niagara is nu het kanaal dat navigatie tussen Erie- en Ontariomeer mogelijk maakt, benoemd: het Welland kanaal.

Bij de Bahama’s zijn alle banken aangegeven. Ook de plaats ‘Los Angelos’ (sic!) in Californië is opgenomen. In Pennsylvania is de plaats Oil City opgenomen, in het naburige Titusville werd in 1859 de eerste commerciële oliebron geboord, en de olie werd via Oil City geëxporteerd. Naast het Yellowstone Park, dat al in de eerste editie stond aangegeven, is nu ook het Yosemite dal in Californië opgenomen. De belangrijkste pas voor landverhuizers om in Californië te komen was via de Truckee Pas (nu Donner pass); een route die de eerste transcontinentale spoorweg ook volgde. In Florida is het Everglades moerassengebied nu benoemd.

Op de grens tussen New Mexico en Mexico is de plaats El Paso del Norte ingetekend, aan de Mexicaanse kant van de Rio Grande. De huidige naam van de stad is Ciudad Juarez. Aan de overkant van de rivier lag Franklin, dat nu de naam El Paso draagt.