'
Editie: 1881, pagina 94
Australië: In Zuid-Australië is het spoorwegnet behoorlijk uitgebreid, tot hoever is niet te zien door de nare gewoonte spoorlijnen in het niets te laten eindigen. Het eindpunt van de noordwaartse spoorlijn vanuit Port Adelaide ligt in Farina. Moonta met zijn rijke kopermijnen is nu ook aan het net verbonden. In 1878 werd de stad Morgan gesticht aan de rivier de Murray: via de dat jaar voltooide spoorweg naar Adelaide bereikten de over die rivier vervoerde goederen in het vervolg de zeehaven van Adelaide. In Queensland is de spoorlijn van Rockhampton naar Westwood doorgetrokken naar Emerald met zijn kopermijn aan de rivier de Nogoa. De spoorlijn van Brisbane bereikte in 1881, sedert de vorige editie van de atlas, de plaats Stanthorpe (Stannum= tin, thorpe=dorp), ter ontsluiting van haar tinmijnen. De westwaartse spoorlijn vanuit Brisbane bereikte de plaats Roma aan de voet van de Denham Range in 1880. Palmersville in Noord-Queensland is opgenomen omdat daar in 1878 goud werd ontdekt.

Ook in New South Wales was er sprake van drukke spoorlijnaanleg: van Newcastle over het Liverpool gebergte naar de steenkoolmijn in Gunnedah, de lijn van Sydney naar Bathurst werd in 1881 verlengd tot Dubbo, en volgens de kaart waren Sydney en Melbourne inmiddels met een spoorweg verbonden, al moest men in Albury aan de Murray nog wel overstappen omdat de verschillende staten verschillende spoorbreedtes hanteerden! In de staat Victoria loopt er nu ook van Melbourne een spoorlijn in oostelijke richting, naar Sale, en in westelijke richting naar de havenstad Portland. De spoorlijn die Melbourne met Adelaide moest gaan verbinden bereikte Horsham in 1879. De spoorlijn van Melbourne naar Moama aan de Murray is doorgetrokken tot Deniliquin.

In de Pacific is Rotumah (Rotuma) nu apart vermeld: in 1878 was het samen met de Fiji-eilanden een Britse kolonie geworden, maar het werd in 1881 afgesplitst als aparte onderhorigheid van de Britse kroon.