'
Editie: 1906, pagina 135
Op de kaart van de Guyana’s lijken alle claims van de baan: Venezuela noch Brazilië claimt nog gebied van Guyana, en er worden ook geen Nederlandse claims aangegeven. Ze zullen later weer opduiken.
Op de kaart van Suriname is het zuidwesten van het land verder verkend, en met Brazilië is de grens in het Tumuc Humacgebergte langs de waterscheiding gedemarceerd. De bovenloop van de Tapanahony en het verloop van de Wilhelminaketen zijn verbeterd.

Op de kaart van Middel-Amerika en West-Indië is op Cuba een spoorlijn naar Santiago de Cuba aangelegd. In Honduras is ook een transcontinentale spoorweg aangelegd, de vijfde in dit gebied, van Puerto Cortes naar La Brea. De transcontinentale lijn van Salina Cruz naar Coatzacoalcos door de Istmus van Tehuantepec is nu met de Caribische haven Vera Cruz verbonden. Ook Florida blijkt op deze kaart al uitgebreid van spoorwegen voorzien te zijn. Het is de eerste maal dat we de plaats Miami in de atlas tegenkomen, inclusief de spoorlijn uit het noorden er naartoe. Blijkbaar hebben de Amerikanen de zon ontdekt! De grens tussen Haïti en Santo Domingo blijft in beweging. In Colombia zijn Cartagena en Santa Maria nu per spoor met elkaar verbonden. Op de Bahama’s is voor het eerst de hoofdstad, Nassau op het eiland New Providence aangegeven.