'
Editie: 1939, pagina 110
Sumatra: Hier zijn vliegvelden ingetekend bij Palembang en Medan. Op de hoofdkaart zijn ook de agglomeraties van de steden met meer dan 20.000 inwoners aangegeven, en niet alleen met plaatsstippen. Van de tien residenties, waarin het eiland verdeeld is, wordt in de legenda de onderverdeling in afdelingen genoteerd. Met ‘Straits Settlements’ worden de Britse kolonies aangeduid in Malakka en Noord-Borneo die, in tegenstelling tot de rest van Malakka, Serawak en Noord-Borneo, direct onder Brits bestuur staan en geen protectoraten zijn.

De bijkaart van Deli is nieuw getekend, op de schaal 1:2 miljoen, en geeft nu een groter gebied weer, omdat de cultures zich zuidwaarts uitbreiden. Autowegen worden niet langer opgenomen, maar wel nieuwe exportgewassen zoals oliepalmen en agaves.

Op de geologische kaart komen de gesteenten ouder dan tertiair (waarin het tin voorkomt) door een andere kleurstelling veel beter naar voren. Er zijn symbolen toegevoegd voor aardolieraffinaderijen: in Pladjoe en Soengaigeroeng bij Palembang en bij Pangkalanbrandan ten noordoosten van Medan. De legenda-aanduiding op de vorige geologische kaart, ‘onvoldoende onderzocht gebied’ is vervallen, de kennis is snel toegenomen.