'
Editie: 1910, pagina 55
Op de provinciekaarten is in Rotterdam de bebouwing in Charlois uitgebreid, op Goeree-Overflakkee is een trambaannetwerk gerealiseerd van Ouddorp tot Oolgensplaat met een aftakking naar de veerhaven van Middelharnis. In de Over-Betuwe zijn tussen Elst, Nijmegen, Arnhem en Pannerden tramlijnen gebouwd. De in de achttiende editie al aangegeven spoorlijn van Zuidbroek naar Delfzijl en van Stadskanaal naar Zuidbroek van de Noordoostelijke Locaalspoorwegmaatschappij (NOLS) worden pas in 1910 geopend. In Zuidbroek sneed de lijn de bestaande spoorweg van Groningen naar Nieuweschans.

Naast de al bestaande forten bij Utrecht en de waterlinie zijn nu ook een aantal forten van de stelling van Amsterdam aangegeven, een dertigtal.

In de Achterhoek is de tramlijn Bocholt-Lichtenvoorde erbij gekomen. In Zuid-Limburg is een spoorlijn tussen Voerendaal en Scheid bij Heerlen aangelegd. Er staan nu tien symbolen voor mijnschachten in Zuid-Limburg op de kaart; behalve bij Heerlen en Kerkrade nu ook bij Eigelshoven en Amstenrade. De spoorlijn tussen Simpelveld en Kerkrade is van de kaart verdwenen.